دیوارپوش فومی یک نوع مصالح دیواری است که از مواد فومی ساخته میشود . این مواد فومی معمولاً از پلیاتیلن (PE)، پلیوینیل کلراید (PVC) یا مواد دیگری تهیه میشوند. از دیوارپوش فومی بهعنوان یکی از روشهای رایج برای تزئین دیوارها در منازل، مغازهها، رستورانها و فضاهای تجاری دیگر استفاده میشود. در این مطلب میخواهیم با ویژگیها، کاربردها و مزایا و معایب دیوارپوش فومی بیشتر آشنا شویم.
دیوارپوش فومی چیست؟
چنان که از نامش هم پیداست، دیوارپوش فومی یکی از انواع مصالح دیواری است که از مواد فومی ساخته میشود. این مواد فومی جنسهای مختلفی دارند و معمولاً از پلیاتیلن (PE)، پلیوینیل کلراید (PVC) یا مواد دیگری تهیه میشوند. دیوارپوش فومی معمولاً در طرحهای گوناگون و رنگهای متنوع عرضه میشود. دیوارپوش فومی، علاوه بر زیبایی، مزایایی دیگری نیز دارد که به آنها اشاره خواهیم کرد.
انواع دیوارپوش فومی
بهطور کلی، دیوارپوش فوم به دو مدل تقسیم میشود که عبارت است از دیوارپوش فومی رولی و دیوارپوش فومی پازلی.
- دیوارپوشهای فومی رولی: این مدل از دیوارپوش فومی بهصورت رولهایی تولید میشوند ارتفاع و ضخامت آن استاندارد و مشخص است. این دیوارپوشها با چسب به دیوار وصل میشوند. دیوارپوش های رولی امکان سفارشی سازی دارند تا به صورت پشت چسبدار باشند.
- دیوارپوش فومی پازلی: این نوع دیوارپوش فومی به شکل قطعات پازل تولید می شوند و ابعاد مختلف دارند. از آنجایی که دیوارپوشهای پازلی مانند پازل در کنار یکدیگر قرار می گیرند، میتوان با استفاده از آن ها شکلها و طرحهای مختلفی ساخت.
مزایای دیوارپوش فومی
برخی از ویژگیهای دیوارپوش فومی بهگونهای است که افراد را به استفاده از این نوع دیوارپوشها ترغیب میکند. این نوع ویژگیها در واقع مزایای دیوارپوش فومی محسوب میشود. در ادامه به مهمترین مزایای استفاده از دیوارپوش فومی اشاره میکنیم:
- دیوارپوش فومی یکی از مدرنترین و جدیدترین انواع دیوارپوش است.
- دیوارپوش فومی بهآسانی نصب میشود و نصب آن معمولاً نیاز به حضور افراد متخصص ندارد.
- دیوارپوش فومی قابلشستوشو است و بهآسانی تمیز میشود.
- دیوارپوش فومی، عایق صدا، سرما و گرما و حرارت و رطوبت است.
- دیوارپوش فومی بسیار انعطافپذیر است.
- دیوارپوش فومی کموزن و قابلحمل است.
- دیوارپوش فومی بهراحتی با کاتر یا قیچی برش داده می شود.
معایب دیوارپوش فومی
علاوه بر ویژگیهایی که بهعنوان مزایای دیوارپوش فومی از آن یاد کردیم، دیوارپوش فومی ویژگیهای دیگری نیز دارند که باعث میشود لازم باشد در هنگام استفاده از دیوارپوش فومی حواسمان را بیشتر جمع کنیم. از اینطور ویژگیها بهعنوان معایب دیوارپوش فومی یاد میشود. در ادامه به مهمترین معایب دیوارپوش فومی اشاره میکنیم:
- از دیوار پوش فومی باید برای سطوحی استفاده کنید که در معرض آسیب یا ضربه اجسام تیز و برنده نباشد، زیرا اجسام تیز و برنده بهراحتی میتواند به دیوارپوش فومی آسیب برساند.
- تماس اجسام تیز با دیوارپوش فومی موجب آسیب دیدنآنها می شود.
- دیوار پوشهای فومی را نمیتوان بعداً رنگآمیزی کرد. در عوض، این محصول در رنگها و طرحهای متنوع عرضه میشود. کافی است در هنگام خرید، بهاندازهی کافی به رنگ و طرح دیوارپوش فومی دقت کنید تا بعداً پشیمان نشوید.
- دیوارپوش فومی عایق حرارتی مناسبی به شمار میرود، اما با این حال نباید در معرض گرمای شدید یا شعله مستقیم آتش قرار بگیرد، زیرا در این صورت میسوزند.
- استفاده از دیوار پوش فومی در محلهایی که میزان رطوبت بسیار بالایی دارند، مناسب است زیرا در برابر رطوبت مقاوم می باشند.
دیوارپوش فومی چه کاربردهایی دارد؟
بهطور کلی دیوارپوش فومی در هر جایی که دکوراسیون داخلی اهمیت داشته باشد، مورد توجه قرار میگیرد. در اینجا به برخی از مهمترین کاربردهای رایج دیوارپوش فومی اشاره میکنیم:
- دیوار پشت تلویزیون
- دیوار شاخص پشت مبل
- دیوار بین کابینتی در آشپزخانه
- تزئین دیوار راهروی خانه
- دیوار پشت تخت خواب در اتاق خواب
- دیوارهای حمام و سرویس بهداشتی
- تزئین ستونهای خانه
- پوشش دیوار بالکن
- مهد کودکها
- رستورانها و کافیشاپها
- مراکز خرید و فروشگاهها
- شرکت ها و محیط های اداری
- سالنهای همایش و تالارهای پذیرایی.
سایزهای مختلف دیوارپوش فومی چند در چند است؟
دیوارپوش فومی پازلی در ابعاد مختلف تولید میشود. همین مسئله باعث شده است استقبال عمومی از این محصول افزایش پیدا کند. تولید دیوارپوش فومی پازلی در ابعاد مختلف به این معنا است که در هنگام توضیح این محصول نیازهای مختلف و سلیقههای گوناگون مشتریان مدنظر قرار داده شده است. در ادامه، ابعاد مختلف دیوارپوش فومی پازلی را معرفی میکنیم:
- دیوارپوش فومی ابعاد ۳۰ در ۳۰
- دیوارپوش فومی ابعاد ۵۰ در ۵۰
دیوارپوش فومی رولی در عرض 110 سانتی متر تولید میشود. طول آن هم دست خودتان است. در واقع، میتوانید دیوارپوش فومی رولی را با عرض 110 سانتی متر و با هر اندازه طولی که لازم دارید، خریداری کنید. مثلاً اگر به سه متر دیوارپوش فومی رولی نیاز دارید، باید به فروشنده بگویید که سه متر از دیوار پوش فومی رولی را برای شما جدا کند.
پرطرفدارترین نقشها و طرحهای دیوارپوش فومی
طرح آجری، پرطرفدار ترین طرح در دیوار پوش فومی به شمار میآید. طرح آجری و ساده در رنگهای گوناگون تولید میشود. از جمله رنگ سفید، مشکی و طوسی، نارنجی، قرمز، فسفری، زرد، آبی. طرحهای دیگر دیوارپوش فومی عبارت است از: طرح سنگ آنتیک، طرح چوب، طرح سرامیک و طرح بادکنکی.
دیوارپوش فومی را چطور نصب کنیم؟
گفتیم که یکی از مزایای دیوارپوش فومی نصب آسان آن است. در این بخش، نصب دیوارپوش فومی را توضیح میدهیم تا اگر مایل بودید، پس از خرید دیوارپوش فومی، خودتان آن را نصب کنید.
اگر قصد دارید دیوارپوش فومی را روی کاشیهای آشپزخانه بچسبانید، ابتدا باید دیوار آشپزخانه را بهخوبی تمیز کنید. چگونه؟ هرگونه چربی و آلودگی را با استفاده از مواد شوینده از روی دیوار پاک کنید. سپس با استفاده از یک دستمال خیس روی کاشیها بکشید. سپس، دیوارها را بهدقت اندازه گیری کنید تا مشخص شود که چه تعداد تایل یا قطعه یا چند متر رول از دیوارپوش فومی نیاز دارید. در برخی محلها ممکن است نیاز به برش دیوارپوش فومی داشته باشید؛ بنابراین دیوار را به دقت اندازهگیری کنید و اندازهها دقیق و درست مطابق با اندازههای دیوار روی دیوارپوش فومی برش بزنید. در مرحلهی بعد، برچسب پشت دیوارپوش را باز کنید و یا بر روی آن چسب بزنید و آن را با دقت و آرامآرام روی دیوار بچسبانید. سپس، با ملایمت، دست خود را روی دیوارپوش بگذارید یا اندکی فشار دهید تا چسب دیوارپوش فومی با دیوار یکی شود و بهخوبی به دیوار بچسبد.
پس از آن تایل دیگری بردارید و همین کار را تکرار کنید. دیوارپوش را بهدقت در کنار دیوارپوش قبلی قرار دهید و بچسبانید. شما میتوانید دیوارپوشهای فومی را بهصورت آجرهای ناهماهنگ و نامنظم برش بزنید و در گوشههای دیوارها بچسبانید تا شکل و طرح متفاوتی را برای دکوراسیون داخلی رقم بزنید. همچنین میتوانید با توجه به سلیقه شخصی خود، شکلهایی را که دوست دارید برش بزنید و روی دیوار شاخص در سالن پذیرایی نصب کنید. پس از آن می توانید تلویزیون را در این محل قرار دهید و دیواری زیبا و چشمنواز در پشت تلویزیون خود به وجود آورید.
نصب دیوارپوش فومی بهعنوان کفپوش یا استفاده از دیوارپوش فومی در سقف خانه امکانپذیر است؟
یکی از پرسشهای متدوالی که بسیاری از علاقهمندان به استفاده از دیوارپوش فومی از ما می پرسند این است که آیا میتوان از این دیوارپوش در کف یا سقف خانه نیز استفاده کرد؟ در یک کلام، بله! جواب مثبت است؛ می توان در کف و سقف نیز استفاده کرد اما به چند نکته هم باید توجه داشته باشیم: باید دقت کنید که استفاده از دیوارپوش فومی در کف مکانها و محلهای پرتردد کار عاقلانهای بهنظر نمیرسد. زیرا ممکن است این فومها پس از مدتی ساییده شود یا در هر حال، آسیب ببیند. میتوانید از دیوارپوش فومی در سقف استفاده کنید. سقف خانه خود به خود دور از دسترس است و در معرض آسیب یا ضربه نیست. در نتیجه، استفاده از دیوارپوش فومی برای سقف، مانعی ندارد.
سخن پایانی
در این مقاله دربارهی این صحبت کردیم که دیوارپوش فومی چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟ پس از توضیح درباره اینکه دیوارپوش فومی چیست و جنس آن چگونه است، علاوه بر انواع دیوارپوش فومی، به ویژگیها و مزایا و معایب آن اشاره کردیم. در ادامه نیز کاربردهای دیوارپوش فومی را مطرح کردیم. سپس، به جزئیاتی درباره سایزبندی انواع دیوارپوش فومی اشاره کردیم. در پایان نیز نحوه نصب دیوارپوش فومی روی دیوار را توضیح دادیم. ما در فومیران یکی از بهترین انواع دیوارپوش فومی در ایران را برای شما فراهم میکنیم. باز هم دربارهی دیوارپوش فومی سؤالی دارید؟ کافی است با ما در تماس باشید تا از مشاوره و راهنماییهای کارشناسان ما در فومیران بهرهمند شوید.
چکیدهای از این مطلب
- دیوارپوش فومی بهآسانی نصب میشود و نصب آن معمولاً نیاز به حضور افراد متخصص ندارد.
- دیوارپوش فومی بهراحتی با کاتر یا قیچی برش داده می شود.
- دیوارپوشهای فومی رولی: این مدل از دیوارپوش فومی بهصورت رولهایی تولید میشوند ارتفاع و ضخامت آن استاندارد و مشخص است. این دیوارپوشها با چسب به دیوار وصل میشوند. دیوارپوش های رولی امکان سفارشی سازی دارند تا به صورت پشت چسبدار باشند.
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید
نوشتههای تازه
- فوم تیپیای چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟
- رول فوم چیست؟ انواع رول فوم + کاربرد رول فوم در صنایع مختلف
- فوم گلسازی چیست؟ فوم کاردستی چیست؟
- فوم اکلیلی چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟
- فوم EVAچیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟ + مزایا و معایب
- آشنایی با کفپوش فومی، کفپوش مهدکودک و کفپوش اتاق کودک
- دیوارپوش فومی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
- مت یوگا/ استپ یوگا چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟