محصولات فومی در صنایع خودرویی | فوم خودروسازی

  1. خانه
  2. کاربردها
  3. صنعت خودروسازی

اتیلن پروپیلن دی ان مونومر که از نظر فنی با نام اختصاری EPDM شناخته می‌شود، یک کائوچو مصنوعی و الاستومر انعطاف‌پذیر است که ویژگی‌ها و عملکردها بسیاری دارد. فوم تهیه شده از این ماده دارای خاصیت لاستیکی می باشد و در برابر بسیاری از سیالات قطبی، آب داغ و بخار، اشعه ماورای بنفش، ازن و شرایط بد آب و هوایی مقاوم می‌باشد به همین دلیل در اغلب در محیط‌های خارجی از آن استفاده می‌شود. ویژگی‌های از قبیل مقاومت در برابر اوزون این فوم را به یک انتخاب مطلوب در صنعت خودروسازی و فوم خودروسازی تبدیل کرده است.

محصولات فومی در صنایع خودرویی

ویژگی فوم خودرویی | فوم خودروسازی

فوم EPDM کاهش دهنده سروصدا و لرزش می‌باشد و از نفوذ ارتعاشات ناشی از محفظه موتور، محیط بیرونی و سطح جاده به داخل کابین جلوگیری می‌کند علاوه بر آن به عنوان درزگیر در پنجره‌ها، نوار دور چراغ‌ها و در برخی از قطعات استفاده می‌شود که در هنگام حرکت صدای ناشی از لرزش و به هم خوردن قطعات را کاهش می‌دهد. خاصیت ضد آب بودن فوم خودرو موجب شده تا از این فوم، برای آب‌بندی بخش‌های مختلف خودرو مانند دور چراغ، پنجره‌ها و به عنوان واشر در بخش‌های داخلی خودرو استفاده شود. علاوه بر ضد آب بودن فوم خودرویی از ورود و عبور هوا در بخش‌هایی که استفاده می شود، جلوگیری می‌کند به همین دلیل گزینه مناسبی برای درزگیری درهای خودرو می‌باشد.

فوم های خودرویی در زیر نور مستقیم خورشید، سرما و یا باران شدید، ترک نمی‌خورد و به دلیل پایداری حرارتی، اکسیداتیو، مقاومت شیمیایی در برابر سیالات آلی و آب ، در قطعات و محصولاتی که با این مواد در ارتباط هستند، مانند شلنگ خودرو استفاده می شوند. دمای اطراف مناطقی مانند ترمزها و باتری‌ها می‌تواند خیلی سریع افزایش یابد و هنگامی که خودرو متوقف می‌شود به همان سرعت کاهش می‌یابد. هر قطعه‌ای که در این بخش استفاده می‌شود باید این قابلیت را داشته باشد که در چنین شرایطی بدون انبساط، ترک یا شکستگی کار کند. فوم خودرو(EPDM) می‌تواند نوسانات دمای بسیار بالا را تحمل کند. حتی یک فوم ماشین همه منظوره می‌تواند دماهای بین -40 تا 100 درجه سانتی‌گراد را تحمل کند(این میزان را می توان برای مدت کوتاهی تا 110 درجه سانتی گراد تحمل کند).

خواص فیزیکی عالی EPDM آن را تبدیل به فومی بادوام می کند که ممکن است طول عمر بیشتری نسبت به خود ماشینی که در آن به کار برده شده اند، داشته باشند.

فوم EPDM/NBR نیز دارای خاصیت مقاومت در برابر روغن است و برای کاربردهایی که با سوخت خودرو و مواد روغنی در ارتباط هستند، مناسب می باشند.

کاربردهای فوم خودرویی | موارد استفاده فوم خودروسازی

قطعات و مجموعه‌های که از فوم خودروسازی ساخته می‌شوند، شامل موارد زیر است اما به آنها محدود نمی شود:

  • شلنگ و واشر خودرو
  • درزگیر درها
  • کانال های لاستیکی برای شیشه های اتومبیل و شیشه جلو
  • عایق داخل درب خودرو، داخل کابین و کف خودرو
  • چسباننده دسته سیم به کف خودرو
  • مسیرهای آب بندی (چراغ خودرو، قطعات موتوری و لوله ها)
  • کفپوش داخل کابین و صندوق ( نظم دهنده وسایل داخل صندوق)
  • ورق های EPDM به عنوان غشاهای ضد آب در سقف خودرو

فوم در صنعت خودروسازی | فوم خودرویی

با توجه به اینکه صنعت خودرو و فوم خودروسازی یکی از صنایعی است که با سرعت بالایی در حال تحول است، نوآوری برای محصولات آن تقاضای بسیاری دارد؛ به همین دلیل است که ما شاهد پیشرفت‌های سریعی در طراحی فوم های خودرویی بوده‌ایم که نیاز به توسعه بیشتر قطعات را، برای برآورده کردن نیازهای بالاتر ایجاد می‌کند.

مجموعه فومیران امکان سفارشی سازی محصولات متناسب با نیاز مشتریان را فراهم کرده است.

فوم خودرویی